Kindermeubels sinds 1881
Kwaliteit uit Duitsland
TÜV/GS-certificaat
Veiligheid voor je kind

Kwaliteit en veiligheid

Veiligheid
Veiligheid

Het kindermeubilair van Geuther geeft je zekerheid! Als het voedsel rechtstreeks van de tafel naar de mond dwaalt of de kinderen het meubelstuk liefdevol likken, vinden de ouders het misschien niet leuk, maar je kunt er in ieder geval zeker van zijn dat niemand wordt geschaad: alle gebruikte lakken, folies en stoffen zijn bestand tegen speeksel en transpiratie. Vrij van schadelijke stoffen en voldoen aan de hoogste gezondheidseisen. Een onfeilbaar kwaliteitskeurmerk: onze meubels kunnen onmiddellijk worden gebruikt en geven geen schadelijke stoffen af, in tegenstelling tot meubels van sommige andere fabrikanten die je eerst moet ventileren.

ALLE ANSEHEN
Kwaliteit
Kwaliteit

Wat is leuker voor aanstaande ouders dan een kinderkamer in te richten? Om precies de omgeving te kiezen voor de kleintjes die zij harmonieus en sfeervol vinden, waarin hun kind een goede start in het leven heeft en zijn leven goed begeleidt. Vaak speelt liefde op het eerste gezicht ook een grote rol bij de keuze van de kinderkamer.

Eisen

Onze meubels hebben al meer dan 130 jaar één kenmerk: liefde voor kinderen is de drijvende kracht achter al onze producten. Zonder concessies te doen aan stabiliteit, materiaal, veiligheid en kwaliteit.

De meubeloppervlakken voldoen aan DIN 63160 (bestand tegen speeksel en zweet) en de Europese norm EN 71 voor de veiligheid van kinderspeelgoed.

ALLE ANSEHEN
Duurzaamheid
Duurzaamheid

Het idee van een zo schoon mogelijk milieu is een kwestie van de juiste instelling! En omdat iedereen er iets voor kan doen, worden bij ons alle medewerkers aangespoord in hun vakgebied buiten het gebruikelijke kader economisch, ecologisch en sociaal duurzaam te handelen.

Geuther heeft letterlijk een uitstekend verantwoordelijkheidsgevoel voor de natuur en het milieu: onze houtleveranciers zijn FSC®-gecertificeerd. De meubeloppervlakken voldoen aan DIN 53160 (bestand tegen speeksel en zweet) en de Europese norm EN 71 voor de veiligheid van kinderspeelgoed. Het papier dat wordt gebruikt voor reclamemateriaal heeft het FSC®-certificaat van de fabrikant en de afdruk is klimaatneutraal door middel van klimaatcertificaten. Onze producten zijn wat betreft de formaldehyde-afgifte met de laagste emissieklasse E1 gecertificeerd - het kan niet beter! Onze verpakkingsdozen dragen het Resy-symbool, dus ze zijn 100% recyclebaar.

Bij de productie van meubels is massief beukenhout uit binnenlandse en Europese bossen onze eerste keuze: dit natuurlijke en hernieuwbare materiaal is sterk, betrouwbaar, kan in mooie vormen worden gebracht - en is volledig recyclebaar! Geuther maakt gebruik van de nieuwste technologie: het uitvoerige proces met dompellak levert bijvoorbeeld enerzijds een zeer uniforme coating. Anderzijds biedt het een gezondheidsvoordeel voor onze werknemers, omdat er geen voor de longen schadelijke verfnevel ontstaat.

Het nieuwe CNC-frezen vormt het hout met minimaal materiaalafval. Het resulterende houtafval voedt onze fabrieksverwarming, die daarom geen niet-hernieuwbare brandstoffen zoals steenkool of olie nodig heeft!

Waar mogelijk verbeteren we onze acties om de natuur te behouden voor toekomstige generaties: in principe omdat we onze bijdrage willen leveren aan een leefbare wereld.

ALLE ANSEHEN
Traditie
Traditie

Geuther produceert al meer dan 130 jaar kindermeubilair. We zijn begonnen als een kleine rietenmandenfabrikant met veel handwerk, en vertrouwen nu op de allernieuwste technologie.

Het uitvoerige proces met dompellak levert bijvoorbeeld enerzijds een zeer uniforme coating. Anderzijds biedt het een gezondheidsvoordeel voor onze werknemers, omdat er geen voor de longen schadelijke verfnevel ontstaat.

Het nieuwe CNC-frezen vormt het hout met minimaal materiaalafval en bespaart bovendien hulpbronnen. Het resulterende houtafval voedt onze moderne fabrieksverwarming, die daarom geen niet-hernieuwbare brandstoffen zoals steenkool of olie nodig heeft!

Het pluspunt voor het milieu

Waar mogelijk verbeteren we de activiteiten om de natuur te behouden voor toekomstige generaties: onze leveranciers leveren hout uit binnenlandse en Europese bossen. We gebruiken recyclebare dozen als verpakking en laten ons reclamemateriaal produceren door een partner die klimaatneutrale afdrukken garandeert door de aankoop van klimaatcertificaten.

ALLE ANSEHEN

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg updates over trends